понеделник, 3 юли 2017 г.

Овесено-кокосови бисквитки



                                               Овесено-кокосови бисквитки


Съставки:

3 яйца
100 гр. кафява нерафинирана захар
140 гр. овесени трици
140 гр. кокосови стърготини
30-40 гр. натурален шоколад

Приготвяне:

1.   Разбиваме яйцата със захарта до получаване на кремообразна смес. Към тях добавяме овесените трици и кокосовите стърготини.


2.   Разбъркваме енергично с помощта на лъжица. Ще получим гъста смес. Готови сме да финилазираме приготвянето на бисквитките.

3.   Застиламе тава с размерите на фурната с хартия за печене. С лъжица загребваме от сместа, притискаме пълната лъжица в стените на купата, за да „стегнем“ сместа и избутваме с пръст/или друг прибор/ върху тавата. Правим същото до изчерпване на сместа. Не е нужно да оставяме много място между бисквитите, те няма да се уголемят при печенето. 




4.   Печем в предварително загрята на 180° C фурна за около 8-10 минути. Наблюдавайте бисквитките, извадете ги, когато придобият златист цвят – може да са минали и само 7 минути, всяка фурна е специфична. Ще се изненадате колко бързо ще бъдат готови. 

5.   Докато сладките се пекат, нарежете шоколада на дребни парченца.

6.   Веднага след като изкарате тавата от фурната, поръсете бисвитките с шоколадовите парченца. Ако сторите всичко бързо, шоколадчетата ще се разтопят за секунди върху парещите сладки. Ако пък се забавите, просто поръсете и върнете тавата със сладките в изключената, но все още гореща фурна за 2-3 минути – достатъчни шоколадът да се разтопи.


       И ако се чудите какво да закусите със следобедното кафе в офиса – просто завийте 2-3 бисквитки в салфетка и ги вземете със себе си. Ще имате здравословно следобедно зареждане, ще бъдете доволни и енергични - особено ако спортувате след края на работния ден, както правя аз.


Да ви е сладко и здравословно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар