Сурово „баунти“
Съставки:
1 консерва
кокосово мляко от 400 мл.
120 - 130
гр. кокосови стърготини
7-8 с.л.
течен мед
150 гр. черен
шоколад
Приготвяне:
1. Слагаме консервата с кокосово мляко в
хладилника за няколко часа, за да се отдели гъстата част от водата. Най-добре
е, ако планираме да приготвяме този десерт, да сложим консервата в хладилника
от предната вечер.
2. В купа отделяме само гъстата част на
кокосовото мляко, а останалата вода прибираме в хладилника, за да използваме като
съставка в някое друго изкушение.
3. Към млякото добавяме меда,
разбъркваме добре (на ръка или с миксер), докато съставките се слеят добре.
Накрая сгъстяваме с кокосовите стърготини. Опитваме сместа – трябва да е
сладка, а ако не е достатъчно, може да добавим още мъничко мед и енергично да
разбъркаме.
4. Оформяме в ръцете си десертчета,
които да наподобяват по форма баунти. Прибираме ги във фризера за около час и
половина – два.
5. Последната стъпка е да разтопим
шоколада на водна баня и да оваляме всяко едно от парченцата „баунти“ в
шоколадовата смес. Готовите десертчета „баунти“ поставяме върху хартия за
печене или алуминиево фолио. Прибираме, за да стегнат в хладилника.
P.S. Използвайте шоколад, който е с над 70 % съдържание на
какао, възможно е млечният шоколад, в който съдържанието на какао е ниско, да
не се разтопи, така както става с тъмния и да имате затруднения с овалването на
десертчетата в шоколад, съответно с получаването на шоколадовата глазура.
Това е един от най-бързите, лесни и здравословни десерти, които можете да
си приготвите – без глутен, без рафинирана захар… и без гузна съвест! Освен здравословния суров "сникърс" вече можем да се насладим и на здравословно "баунти"!
Няма коментари:
Публикуване на коментар