петък, 14 юли 2017 г.

Сурово „баунти“




                                                             Сурово „баунти“



Съставки:

1 консерва кокосово мляко от 400 мл.
120 - 130 гр. кокосови стърготини
7-8 с.л. течен мед
150 гр. черен шоколад

Приготвяне:

1.   Слагаме консервата с кокосово мляко в хладилника за няколко часа, за да се отдели гъстата част от водата. Най-добре е, ако планираме да приготвяме този десерт, да сложим консервата в хладилника от предната вечер.

2.   В купа отделяме само гъстата част на кокосовото мляко, а останалата вода прибираме в хладилника, за да използваме като съставка в някое друго изкушение.

3.   Към млякото добавяме меда, разбъркваме добре (на ръка или с миксер), докато съставките се слеят добре. Накрая сгъстяваме с кокосовите стърготини. Опитваме сместа – трябва да е сладка, а ако не е достатъчно, може да добавим още мъничко мед и енергично да разбъркаме.


4.   Оформяме в ръцете си десертчета, които да наподобяват по форма баунти. Прибираме ги във фризера за около час и половина – два.


5.   Последната стъпка е да разтопим шоколада на водна баня и да оваляме всяко едно от парченцата „баунти“ в шоколадовата смес. Готовите десертчета „баунти“ поставяме върху хартия за печене или алуминиево фолио. Прибираме, за да стегнат в хладилника.


    P.S. Използвайте шоколад, който е с над 70 % съдържание на какао, възможно е млечният шоколад, в който съдържанието на какао е ниско, да не се разтопи, така както става с тъмния и да имате затруднения с овалването на десертчетата в шоколад, съответно с получаването на шоколадовата глазура.

    Това е един от най-бързите, лесни и здравословни десерти, които можете да си приготвите – без глутен, без рафинирана захар… и без гузна съвест! Освен здравословния суров "сникърс" вече можем да се насладим и на здравословно "баунти"!


Няма коментари:

Публикуване на коментар