петък, 28 юли 2017 г.

Моите печени „пържени филийки“



                                            Моите печени „пържени филийки“


Съставки: 

Хляб
Яйца
Щипка сол

Приготвяне:

1.   Разбиваме яйцата заедно с щипката сол до получаване на хомогенна яйчена смес. В случая за около 10 неголеми филийки пълнозърнесто хлебче с лимец използвах 4 средно големи яйца. По-горе не съм посочила точни пропорции, тъй като броят на яйцата зависи от големината на филийките хляб, от това колко е сух, а също така и от това дали ще ги напоите обилно. 

2.   Напояваме филийките в яйчената смес. Считам, че тайната на вкусните „пържени филийки“ е самият хляб да бъде добре напоен в разбитите яйца, за да не остане сърцевината на филийката суха, а да бъде сочна. Освен това хляб с твърде тежка структура, какъвто например е ръженият, не е подходящ. Изберете по-въздушен хляб. 

3.   Напоените филийки поставяме върху тава, покрита с хартия за печене. Можем да ги напръскаме с мъничко мазнина, но това въобще не е задължиелно. Получават се вкусни и в двата случая! 


4.   Печем в предварително загрята фурна на около 200-220°C за 12-13 минути или до получаване на златиста коричка, наблюдавайте ги, за да не се окаже, че при вас са готови след точно 10 минути.


        Имаме страхотни „пържени филийки“, а всъщност печени във фурната! Спестили сме си доза излишен лош холестерол и чувство за тежест в стомаха, което често се получава след употреба на дълбоко изпържена храна. Вкусът на печените „пържени филийки“ е богат и по нищо не отстъпва на вкуса на любимите на мнозина класически пържени филийки. 


    Комбинирайте ги с нещо любимо и се насладете на своята вкусна, здравословна и богата на полезни вещества закуска!



Няма коментари:

Публикуване на коментар