Лека
ягодова торта
Съставки:
За блата:
120 гр.
орехи
100 гр.
овесени трици
3-4 с.л. мед
За ягодовия мус:
1 добре
узряло авокадо
3 с.л.
лъжици мед
Десетина
средно големи ягоди
Ванилия
Приготвяне:
1.
Смелете
орехите на ситно и ги объркайте заедно с овесените трици и меда, докато всички
съставки се смесят хубаво. Трябва да получите смес, която наподобява маслено
ронливо тесто (например като за чийзкейк).
2.
Подгответе
си кръгла форма с падащо дъно (или плоска чиния) с диаметър около 15 см. и
разпределете орехово-овесеното ронливо „тесто“ като притискате с пръсти, за да
получите блат за торта.
3. Разрежете авокадото на
две, отстранете костилката и с помощта на голяма лъжица по продължение на
кората издълбайте месестата част.
4.
Поставете месестата част на авокадото в чопър/блендер
и добавете ягодите, меда и ванилията. Блендирайте, докато се получи хомогенна
смес с консистенция на мус и сладък вкус.
Всъщност по подобен начин приготвихме шоколадовия мус от авокадо.
5. Разпределете ягодовия мус върху блата, завийте с фолио за свежо съхранение
и оставете в хладилника за няколко часа, докато мусът стегне и напои блата.
6. Декорирайте със свежи ягоди и сурови ядки и се насладете на своето
здравословно ягодово изкушение.
Десертът е с богато съдържание на белтъчини и фибри. Лесно може да изиграе
ролята на вкусна и полезна закуска, чакаща в хладилника през натовареното
ежедневие или пък на сладък завършек след дълъг работен ден!
Да ви е сладко и здравословно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар