Мързелива
шоколадова палачинка
Съставки:
За палачинката:
4 яйца
2 банана
100 гр.
сирене котидж
5 с.л.
лъжици (сурово) какао на прах
За плънката:
Приготвяне:
1. Разбиваме
яйцата до пяна.
2. Към тях
добавяме бананите, сиренето котидж и какаото. Пасираме/блендираме, докато
получим еднородна (шоколадова) смес.
3. Подготвяме
тава с размерите на фурната (тавата към моята фурна е с размери на дъното 38 на 32 см.) и върху нея разстиламе хартия за печене - самата
хартия трябва да образува нещо като хартиена тавичка, т.е не трябва да е
застлана само по дъното – всъщност така приготвихме мързеливата бананова палачинка. В съответната публикация можете да видите и как следва да изглежда вашата хартиена тавичка, сместа в нея, отлепянето на хартията от изпечената палачинка.
P.S. А знаете ли защо я наричам мързелива? Когато се научих да приготвям
бананови палачинки на тиган, бързо те се превърнаха в една от любимите ми закуски за уикенда.
Веднъж забърках сместа, направих първата палачинка на тигана и се зачудих как
ли биха станали във фурната... общо взето въпросната съботна сутрин ме мързеше
да стоя на тигана. Така извадих една тава, застлах я по гореописания начин с
хартия и изпекох една голяма палачинка! Резултатът беше чудничък. Така започнаха импровизациите
и със самото „тесто“ на мързеливата палачинка. Затова днес ви предлагам неин
шоколадов вариант, който е и с по-богато съдържание на белтъчини, защото освен яйцата, основни съставки са сиренето котидж и какаото!
4. Разливаме шоколадовата
смес и се стараем да я разпределим равномерно върху тавата. С няколко тръсвания
на съда ще се получи.
5. Печем в предварително загрята на 180° C фурна за около 12-15 минути.
6. Вадим
готовата палачинка от тавата и я обръщаме на плота (хартията идва отгоре), след
което внимателно започваме да отлепяме хартията с помощта на нож и плавни
движения. Първо се уверете, че добре сте отлепили и 4-те крайчета, после става
много лесно.
7. Мажем
палачинката с шоколадов мус от авокадо, стига да ни се хапва закуска с изцяло
шоколадов вкус! Завиваме на руло!
Можем да намажем и с нещо друго по
свой вкус, защо не и с домашен течен шоколад!
Бързо можем да си приготвим
шоколадова плънка и смесвайки няколко супени лъжици мед с мъничко какао на
прах.
8. Режем на парченца и можем да се
насладим! Вкусно, здравословно и много лесно за приготвяне предложение, което
ще накара всеки любител на шоколадовия вкус да си го приготви отново!
Няма коментари:
Публикуване на коментар