Оризови бисквити
с тиква
Съставки:
200 гр.
тиквено пюре
150 гр.
кафява нерафинирана захар
50 гр. краве
масло със стайна t.
1 яйце
200 гр.
оризово брашно
1 ч.л.
бакпулвер
1 ч.л.
канела
1 ч.л.
джинджифил
1 щипка
индийско орехче
Приготвяне:
1.
Разбиваме
кравето масло заедно със захарта. Маслото трябва да е меко, но не и течно.
Когато се смесят добре, прибавяме и яйцето. Отново разбиваме. Аз използвам миксер, но всичко това лесно може да бъде свършено на ръка с обикновена телена бъркалка.
2. Към
получената смес добавяме тиквеното пюре. Бъркаме до получаване на еднородна
смес.
Как да приготвите пюре от тиква вижте от тук.
3.В
отделна купа смесваме всички сухи съставки – оризовото брашно, бакпулвера,
канелата, джинджифила и индийското орехче.
4.
Поставяме
сито върху купата с тиквената смес и пресяваме сухите съставки.
5. Разбъркваме
с помощта на лъжица или шпатула, докато смесим всичко добре. Трябва да получим
гъста хомогенна смес.
6. Загравяме фурната на 180°. Приготвяме си голяма тава, която застиламе с хартия за печене. С
помощта на две малки лъжички оформяме топченца на 2-3 см. разстояние едно от
друго.
7. Печем за около 10-12
минути. Тиквените бисквитки са отови, когато придобият златист загар.
Сърцевината им е мека и пухкава. Ухаят неустоимо и са идеални за хапване, както
непосредствено след печене, така и в следващите дни.
Не пропускайте да си ги приготвите!
Със сигурност ще разнообразят представата ви за бисквитка. Вероятно ще се
превърнат в любимата ви полезна хапка сладост към горчивото сутрешно кафе. Без
глутен, без рафинирани продукти, без гузна съвест.
Време е за печене на тиквени
бисквитки!
Да ви е сладко и здравословно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар